Deskundig en kosteloos advies

De Mediafederatie ondersteunt leden van de aangesloten brancheorganisaties op bedrijfsjuridisch, bedrijfseconomisch en sociaaljuridisch gebied, door de laatste ontwikkelingen te vertalen naar onafhankelijk en individueel advies. Een eerste advies is kosteloos, omdat deze dienstverlening is begrepen in de contributie die de brancheorganisaties betalen. De Mediafederatie garandeert u een vertrouwelijke behandeling van uw vragen.

Wie zijn uw adviseurs?

U wordt in de eerste plaats geadviseerd door de senior adviseurs van de Mediafederatie. Zo nodig doen zij een beroep op de expertise van een aantal gerenommeerde advocatenkantoren of andere externe deskundigen die goed thuis zijn in de uitgeverij- en mediasector.

Hoe vraagt u advies?

Een mailtje of telefoontje naar een van de senior adviseurs is voldoende. U vindt de contactpersonen bij de verschillende thema’s op deze website. Wilt u advies in een complexe kwestie, dan is het prettig als u zelf de zaak bondig op papier zet en dit document aan de adviseur voorlegt. De adviseurs van de Mediafederatie beoordelen vervolgens op welke wijze zij u het beste van dienst kunnen zijn.

Conflicterend belang

De Mediafederatie mengt zich niet in zaken waarbij twee of meer leden van aangesloten brancheorganisaties zijn betrokken, tenzij alle betrokkenen daarmee instemmen. Ook worden geen diensten verleend die strijdig zijn met de door de Mediafederatie behartigde belangen.

Maatwerk tegen kostprijs

Gaat uw behoefte verder dan een eerste advies of heeft u behoefte aan maatwerk, dan kan in overleg worden besloten dat de dienstverlening tegen betaling van de kostprijs door de Stichting Juridische Dienstverlening van de Mediafederatie wordt overgenomen. Vaak kan dat door dezelfde adviseur van de Mediafederatie, maar in overleg met u kunnen deze werkzaamheden ook worden uitbesteed. Vooraf kunt u een begroting krijgen van de kosten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. De Mediafederatie voert zelf geen gerechtelijke procedures, maar kan wel helpen en bemiddelen bij het vinden van een gespecialiseerd advocatenkantoor die goed thuis in de uitgeverij- en mediasector.

Cursussen

Behalve individueel juridisch advies aan leden verzorgen adviseurs van de Mediafederatie jaarlijks diverse cursussen voor de Mediafederatie Academy. In overleg zijn er beperkte mogelijkheden voor maatwerk (bijvoorbeeld presentaties voor een specifieke afdeling/sector van een uitgeverij). Voor het actuele aanbod en de kostprijs kunt u contact opnemen met een van de adviseurs van de Mediafederatie.