Deepfakes

TECH UPDATE

Deepfakes en synthetische media

Deepfakes zijn media die gemaakt zijn door AI-algoritmes en zo echt lijken dat met het blote oog niet meer te zien is of deze echt of nep zijn. Deze ontwikkeling biedt ontzettend veel mogelijkheden voor content creatie, maar roept tegelijkertijd veel spannende, ethische vragen op.

N.B. Wil je ook bijgepraat worden over andere belangrijke technologische ontwikkelingen in media- en uitgeefland? Neem meteen een voordelig abonnement op Tech Updates.

Spreker

Jack Esselink is ‘data en AI-evangelist’ van beroep en als een echte evangelist betaamt, spreekt hij met passie over data gerelateerde onderwerpen. Jack haalde recentelijk zijn master Theologie waarin hij is afgestudeerd op de ethische aspecten van het gebruik van deepfakes. De spannende ethische vragen die deepfakes oproepen, gecombineerd met de eindeloze mogelijkheden die deze technologie biedt, maakt dit tot een fascinerend onderwerp waar hij regelmatig lezingen en trainingen over geeft en over schrijft.

 • Jack Esselink

  Jack Esselink

  Data & AI Evangelist | Keynote speaker
  Studio Pulpit

Programma

 • - Tech Update

  Deepfakes bieden veel mogelijkheden voor content creatie (o.a. in de entertainmentindustrie), maar de ontwikkeling roept tegelijkertijd veel spannende, ethische vragen op. Jack Esselink geeft voorbeelden van deepfakes en schetst de impact van deze technologie op de media- en uitgeefbranche. 

 • - Optioneel: Q&A

  Heb je nog vragen? Blijf nog even online en stel ze aan onze expert.

 • - Einde Tech Update

  Je ontvangt achteraf toegang tot de filmopname en Jack’s selectie van beste artikelen, video’s of podcasts over het onderwerp.