Winnaars ‘Mee naar de Messe 2017’ bekend

Stephanie Heijtel (Nijgh & Van Ditmar), Merel Poldervaart (Uitgeverij Q) en Paulien Smeulders (Uitgeverij Kluitman) zijn de winnaars van ‘Mee naar de Messe 2017’. Zij verdienen hiermee een geheel verzorgde reis naar de Frankfurter Buchmesse 2017.

Zojuist maakte Yrja Danner, bestuurslid van Groep Algemene Uitgevers (GAU) en algemeen directeur Meulenhoff Boekerij en Unieboek | Het Spectrum de winnaars van #MeeNaarDeMesse2017 bekend. De jury, naast Yrja Danner bestaande uit Bas Pauw (coördinator Nederlands Letterenfonds), Peter van der Zwaag (hoofdredacteur vertaalde literatuur De Bezige Bij), Lidy van Kleef (bestuurslid Stichting Elspeet) en Lotte Dijkstra (bestuurslid Stichting Elspeet, winnaar editie 2016), ontving net als vorig jaar enthousiaste en soms richting de uitgeefsector kritische cases van jonge boekenvakkers. De winnaars werden onder andere geprezen om hun vermogen breder te denken en kijken en de jury ziet de resultaten van hun plannen met plezier tegemoet.

Mee naar de Messe – mede mogelijk gemaakt door de GAU en Stichting Elspeet – werd in 2016 voor het eerst georganiseerd. De competitie is in het leven geroepen omdat steeds meer jonge boekenvakkers de Messe missen, terwijl de organisatoren van mening zijn dat een bezoek aan de beurs behoort tot de opleiding binnen het vak. Om deze wedstrijd te winnen moesten de deelnemers een overtuigende case en aanbeveling inleveren. De Frankfurter Buchmesse is de grootste boekenbeurs ter wereld en vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 15 oktober. De winnaars van de wedstrijd zullen tevens deelnemen aan het internationale talentenprogramma van de beurs.