Algemene Ledenvergadering MVW

Op donderdag 28 juni a.s. vindt om 14.00 uur de Algemene Ledenvergadering 2018 van Media voor Vak & Wetenschap (MVW) plaats in Amsterdam. Leden van MVW hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Locatie: Bildung.city, Spaklerweg 79, 1114 AE Duivendrecht Routebeschrijving

Behalve een update van diverse MVW-activiteiten, de Jaarrekening 2017, ontwikkelingen in Open Science en Hoger Onderwijs, zal vooral worden stilgestaan bij de toekomst van de verdeling van de reprogelden aan MVW-auteurs. We hebben de heer Martèl Bakker Schut, directeur van Stichting Reprorecht, uitgenodigd om de laatste en de te verwachten ontwikkelingen te komen toelichten. De verdeling van de reprogelden aan MVW-auteurs is aan verandering onderhevig als gevolg van een convenant met de uitkerende auteursstichting LIRA en door de EU-uitspraak over HP Reprobel. Voor veel leden is het hoe en waarom van de veranderingen niet altijd even duidelijk en de nieuwe verdelingsrichtlijnen stellen uitgevers voor verschillende knelpunten.

Direct na de Algemene Ledenvergadering is er om 15.30 uur een openbare bijeenkomst waar Eefke Smit (Director, Standards and Technology International Association of STM Publishers) de STM TECH TRENDS 2022 presenteert. Deze trends zijn ook voor vakinformatieve, professionele en studieboekenuitgevers in hun digitale transitie bijzonder relevant.

U kunt zich per e-mail aan secretariaat@vakenwetenschap.nl aanmelden voor beide onderdelen van de Algemene Ledenvergadering 2018 van MVW.