Wil jij mee naar de Frankfurter Buchmesse 2018?

De Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Stichting Elspeet organiseren in 2018 weer de wedstrijd Mee naar de Messe. Deze wedstrijd biedt drie jonge boekenvakkers de mogelijkheid om een geheel verzorgde reis naar de Frankfurter Buchmesse te winnen.

Mee naar de Messe werd in 2016 in het leven geroepen omdat steeds meer jonge boekenvakkers de Messe missen, terwijl zowel de GAU als Stichting Elspeet geloven dat het bij ‘de opleiding’ van het vak hoort. Ook dit jaar krijgen drie boekenvakkers van 35 jaar of jonger de kans op een ticket naar Frankfurt. Niet alleen de reis wordt betaald, maar ook het verblijf en een aantal interessante afspraken tijdens de beurs wordt geregeld. Om kans te maken om te winnen wordt deelnemers gevraagd:
– een case in te leveren (waarin de deelnemer uitlegt waarom hij/zij naar de Buchmesse wil)
– toe te lichten wie hij/zij daar wil spreken

De voorwaarden om deel te nemen zijn als volgt:
– Deelnemers zijn werkzaam in het boekenvak;
– Zijn 35 jaar of jonger;
– De case moet verankerd zijn in de organisatie;
– De case moet voorzien zijn van een aanbeveling van een mentor in de organisatie.

Merel Poldervaart (uitgeverij Q, winnaar 2017): ‘Ik acquireer al een tijdje maar er was helaas nooit ruimte om mee te kunnen naar Frankfurt. Het leek me heel tof om een keer al die internationale contacten in het echt te kunnen zien en om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik heb ontzettend veel leuke en interessante afspraken gehad. Wat ook echt heel erg tof was, was het Rising Stars-programma. Daar doen de Mee naar de Messe-winnaars van verschillende landen aan mee, onder andere uit China, Brazilië, Zwitserland, Engeland… Daardoor hebben we jonge boekenvakkers uit allerlei landen ontmoet, en het was heel erg interessant om te horen met welke uitdagingen en innovaties zij zich bezighielden. Met die internationale groep was het niet alleen leerzaam, maar ook nog eens bijzonder gezellig.’

De uiterste inleverdatum van de cases is 1 mei 2018, via elspeetbestuur@gmail.com. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Elspeetconferentie op vrijdag 8 juni. Meer informatie en algemene voorwaarden zijn te vinden op www.stichtingelspeet.nl.