GAU Ledenbijeenkomst

Donderdag 27 juni vond de ledenbijeenkomst van de GAU plaats in het Tobacco Theater in Amsterdam. Gasten David Shelley, CEO van Hachette UK, en CPNB-directeur Eveline Aendekerk trokken een volle zaal.

De meest recente editie van de GAU-ledenbijeenkomst was een groot succes. Ondanks het warme weer zijn donderdagmiddag ruim vijftig gasten in het theater samengekomen voor de bijeenkomst en aansluitende borrel.

Om half vier verwelkomde GAU-voorzitter Geneviève Waldmann de zaal. In haar welkomstwoord ging zij in op wat er op het moment speelt in het boekenvak en hoe uitgevers hierop kunnen inspelen in de komende tijd. Al snel gaf zij het woord aan de eerste spreker van de middag, Eveline Aendekerk, die de gasten op de hoogte stelde van de toekomstplannen van de CPNB. De nadruk hierbij lag op ‘de lezer centraal’. In haar presentatie ging zij in op hoe de CPNB de komende tijd gaat focussen op het bereiken en overhalen van alle lezers in Nederland, van jong tot oud.

Daarna was het de beurt aan David Shelley, overgevlogen vanuit Engeland voor een interview met Chris Herschdorfer, Uitgeefdirecteur bij Atlas Contact. In een leerzaam, inspirerend en vooral vrolijk interview gingen zij in op Shelleys carrière, het uitgeversvak in het Verenigd Koninkrijk en de toekomst van het boekenvak.

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel, waarin werd bijgepraat, gediscussieerd en natuurlijk gelachen. Al met al was het een zeer geslaagde middag. Hopelijk tot volgend jaar!