KVB Boekwerk seminar: de impact van veranderend media- en leesgedrag

Op donderdag 18 januari organiseert KVB Boekwerk het jaarlijkse seminar over de impact van veranderend media- en leesgedrag.

Het seminar vindt plaats in NEMO (Amsterdam) en duurt van 14.00 uur tot 17:00 uur. Aansluitend vindt de CPNB-nieuwjaarsborrel plaats. Het programma wordt in aanloop naar het seminar bekendgemaakt. Via dit formulier kunt u zich aanmelden. Alvast meer weten over de inhoud? Lees dan hieronder verder.

Op de dag van het seminar verschijnt het rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau over Leestijd. Een onderzoek mede in opdracht van CPNB, Stichting Lezen, de KB en KVB Boekwerk. Ook vindt tijdens het seminar de jaarlijkse Tiele-lezing plaats. Uitgevers, boekverkopers, auteurs, beleidsmakers, onderzoekers en maatschappelijke partners, zoals bibliotheken zijn van harte welkom op 18 januari. Zij vragen experts (ook uit andere sectoren) een praktische vertaling van het onderzoek naar de praktijk te maken. Zij bieden met concrete ideeën inspiratie hoe de consument te bereiken, te boeien en te binden.

Belangrijk omdat tegelijkertijd met dat we minder lezen, het belang van leesvermogen toeneemt. Een goed leesvermogen is noodzakelijk om ons mentale kapitaal op peil te houden. Zonder dit kapitaal kunnen we niet functioneren in de kenniseconomie en informatiesamenleving. Door te lezen voeden, prikkelen, onderhouden en ontwikkelen we ons brein.

Is veranderend lees- en mediagedrag een voorspeller voor koop- of van leesgedrag? Wat zijn mogelijke effecten op korte en lange termijn van het veranderend gedrag? Hoe kunnen of moeten marktspelers – ondernemers of maatschappelijke partners – hierop individueel of als collectief anticiperen en reageren?