de Boekenbakker (pilot)

De Boekenbakker is een applicatie waarin kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar onder begeleiding zelf een boek schrijven (en maken). De gedachte is dat kinderen op een speelse manier kennismaken met het boek en omdat ze er zelf één maken; sneller en beter leren lezen en schrijven. De begeleider geeft in een apart tekstblok de correcte spelling weer zodat de kinderen zelf zien wat er wel en niet goed is.

Het concept is in Denemarken ontwikkeld door een docent. Uit studies bij scholen bleek (bij dagelijks gebruik, gedurende een periode van 6 weken) dat men een significante stijging zag bij de ontwikkeling van het kind m.b.t. lezen en schrijven. Het product wordt nu in meerdere landen gebruikt, o.a. in het onderwijs en in de Verenigde Staten is er een samenwerking met Sesamstaat (www.writereader.com).

Waarom de Boekenbakker? 1) Wetenschappelijk onderbouwd. Het programma verbetert de digitale schrijfvaardigheid van kinderen al significant in 6 weken. 2) Leuke templates om snel te starten. Inspirerend en gemakkelijk te gebruiken. 3) Veilig & betrouwbaar. De app is veilig en wordt vertrouwd door ouders en leraren in meer dan 40 landen waar er totaal meer dan een miljoen boeken mee gemaakt zijn. 4) Makkelijk te beheren. Binnen 3 minuten aan de slag. Maak je klas, voeg je leerlingen toe en deel met ze hun code en gebruikersnaam.

Waar staan wij nu? NBD Biblion draait nu een aantal pilots om het product te testen in de Nederlandse markt, hoe kinderen (de gebruikers) en bibliotheken het product gebruiken en het van toegevoegde waarde kan zijn. Het product is dus nog niet klaar voor een grote uitrol. Momenteel zijn wij op zoek naar bibliotheken die samen met ons willen kijken hoe we dit product goed kunnen inzetten in de bibliotheek. Meld je dan nu aan en maak jouw leden gelukkig via: Theo.Peek@nbdbiblion.nl

Leerpunten van de afgelopen pilots We hebben nu enkele pilots gedraaid bij bibliotheken, waarbij onder andere is aangegeven dat het een mooie tool voor workshops met kinderen is en daarnaast ook kan worden ingezet als acquisitieproduct om kinderen kennis te laten maken met de bibliotheek en het boek.

Probeer zelf, maak een account aan en ga nu zelf alvast even snel aan de slag.

Voor meer informatie over de pilot van Boekenbakker kunt u contact opnemen met Theo Peek, telefoon (079) 3440 344, e-mail Theo.Peek@nbdbiblion.nl