Checklist voor uitgevers: De AVG in 10 stappen

Tijdens de NUV Academy bijeenkomst op 3 oktober aanstaande wordt de interactieve ‘Checklist voor uitgevers: De AVG in 10 stappen’ gelanceerd en aan de (ruim 80) deelnemers uitgereikt. 

Deze checklist is in samenwerking met brancheorganisatie DDMA tot stand gekomenen en is vanaf 4 oktober beschikbaar voor NUV-leden op de site van NUV.

Het doel van de checklist is NUV-leden bewust te maken dat en op welke punten ze met de AVG aan de slag moeten. De checklist is een eenvoudig instrument waarmee op hoofdlijnen kan worden gecontroleerd en geregistreerd welke maatregelen een lidbedrijf concreet (nog) moet nemen om de organisatie op tijd AVG-klaar te hebben. Het is geen uitputtende lijst. Voor een (verdergaande) implementatie is vaak maatwerk nodig, maar juist ook kleinere organisaties komen met de checklist een heel eind. Het begint hoe dan ook met de vaststelling waar de organisatie staat aan de hand van de 10 punten in de checklist.

NUV Academy zal bij voldoende belangstelling nog een bijeenkomst over de AVG organiseren. U kunt uw belangstelling hiervoor kenbaar maken via een e-mail aan Linda Wit (l.wit@nuv.nl).