De AVG in 10 stappen

Checklist voor uitgevers

De Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft grote gevolgen voor de manier waarop bedrijven omgaan met databestanden. Alle organisaties moeten op 25 mei 2018 voldoen aan de AVG. Die bevat niet alleen regels voor de bescherming van persoonsgegevens maar stelt ook eisen aan de implementatie ervan. De invoering heeft consequenties voor de taakuitvoering, bevoegdheden, werkprocessen en systemen in het eigen bedrijf en voor de wijze waarop wordt samengewerkt met gegevens en systemen van derden.

Vanwege de urgentie voor de leden heeft NUV in samenwerking met de specialisten van DDMA een praktische checklist met toelichting opgesteld. De Checklist voor Uitgevers: De AVG in 10 stappen wordt geïntroduceerd tijdens deze bijeenkomst.

Het doel van de checklist is de NUV-leden bewust te maken dat en op welke punten ze met de AVG aan de slag moeten. De checklist is een eenvoudig instrument waarmee op hoofdlijnen kan worden gecontroleerd welke maatregelen een lidbedrijf concreet (nog) moet nemen om de organisatie op tijd AVG-klaar te hebben. Het is geen uitputtende lijst. Voor een (verdergaande) implementatie is vaak maatwerk nodig, maar juist ook kleinere organisaties komen met de checklist een heel eind. Het begint hoe dan ook met de vaststelling waar de organisatie staat aan de hand van de 10 punten in de checklist.

Sprekers

 • Martijn David

  Martijn David

  Senior adviseur IE, Collectieve rechten & Privacy
  de Mediafederatie
 • Sanne Mulder

  Sanne Mulder

  Legal Counsel
  DDMA
 • Matthias de Bruyne

  Matthias de Bruyne

  Legal counsel
  DDMA

Programma

 • - Ontvangst en deelnemersregistratie

 • - Welkom

  Door Martijn David, Senior Adviseur IP/IE, Collectieve rechten en Privacy bij het NUV.

 • - In 10 stappen voldoen aan de AVG

  Sanne Mulder en Matthias de Bruyne, legal counsels bij DDMA, leiden de deelnemers in tien stappen door het invoeringstraject in hun bedrijf van de AVG. Aan het eind van de bijeenkomst weten de deelnemers wat er in hun uitgeverij concreet (nog) moet gebeuren om  in mei 2018 te voldoen aan de eisen van de AVG en zo hoge boetes door de toezichthouder te voorkomen.

 • - Afsluiting en borrel