Aanmelden 18 juni Kennissessie Toegankelijkheid

Toegankelijk publiceren aan de bron biedt vele mogelijkheden, voor iedereen. Tijdens de interactieve kennissessie op 18 juni is er naast beleid en wetgeving veel aandacht voor de praktijk en technologie. Dé experts uit Nederland op het gebied van toegankelijke informatie geven hun visie en praktische voorbeelden.

Toegankelijke informatie maak je samen en met meerdere disciplines. Daarom adviseren we u om met een team van professionals deel te nemen. Neem uw redacteur, productiemedewerker en/of vormgever mee en ga aan de slag met toegankelijke informatie bij de bron. Aanmelden voor deze (gratis) kennismiddag kan via het inschrijfformulier.

Tijdens de plenaire sessie spreken Raph de Rooij (senior beleidsmedewerker digitale inclusie, Ministerie van Binnenlandse Zaken) en Hans Beerens (Manager Toegankelijke Informatie, Dedicon). Naast bewustwording rond het onderwerp digitale toegankelijkheid worden nationale en internationale wet- en regelgeving besproken zoals de EU toegankelijkheidsakte.

De plenaire sessie wordt gevolgd door drie parallelsessies. Deze parallelsessies gaan dieper in op de strategische aanpak, praktijkvoorbeelden, (hulp)technologie en internationale ontwikkelingen. Wat zijn bijvoorbeeld de bouwstandaarden, internationale ontwikkelingen en hoe test je toegankelijkheid? Professionals uit de praktijk met jarenlange ervaring geven de laatste insights en praktische tips om zelf mee te starten.

De kennissessies op 18 juni zijn waardevol, praktisch en kosteloos voor GAU-leden. De sessie vindt plaats bij de Mediafederatie, op de Hogehilweg 6 te Amsterdam. Inloop is vanaf 13.00 uur en het programma begint om 13.30 uur.

Op inclusiefpubliceren.nl kunt u meer informatie en tools vinden over toegankelijk publiceren aan de bron.