4 april: Introductiecursus Auteursrecht

De Mediafederatie Academy organiseert jaarlijks een cursus over het auteursrecht voor de uitgeefmediapraktijk. Dit jaar zal de cursus donderdagmiddag 4 april plaatsvinden.

Tijdens de Introductiecursus Auteursrecht wordt duidelijk welke werken door het auteursrecht worden beschermd en wat deze bescherming betekent voor een uitgeverij. De cursus gaat in op wat auteursrecht is, wat wordt beschermd, en hoe ver deze bescherming gaat. Mag bijvoorbeeld een YouTube-filmpje zonder toestemming worden opgenomen in een website; mag een gedeelte van een muziektekst/gedicht worden opgenomen in een boek; mag iedereen content van onze website gebruiken; wanneer speelt portretrecht een rol? Er wordt volop aandacht besteed aan praktijkvoorbeelden en recente ontwikkelingen voor wat betreft het overnemen van onder meer tekst en foto’s in het digitale domein.

Meer informatie en mogelijkheid tot opgeven kunt u vinden op de website van de Mediafederatie Academy.