12 november seminar verlaagd btw-tarief voor e-publicaties

Per 1 januari 2020 zal de toepassing van het verlaagde btw-tarief van 9% worden uitgebreid tot digitale boeken, kranten, tijdschriften, educatieve informatie en nieuwswebsites. Hiermee wordt het bestaande verschil in behandeling voor de btw van fysieke en elektronische uitgaven grotendeels opgeheven. Tijdens een seminar op 12 november worden alle veranderingen op een rij gezet en wordt er aandacht besteed besteden aan de praktische invoeringsaspecten in het uitgeefmediabedrijf.

De afgelopen maanden heeft de Mediafederatie nauw contact onderhouden met de ambtenaren die de teksten voor het Belastingplan 2020 en het verlaagd tarief voor e-publicaties hebben opgesteld. De Mediafederatie is verheugd over het resultaat en organiseert nu voor haar leden een seminar over de belangrijkste veranderingen.

Allereerst wordt uitgelegd voor welke elektronische publicaties wel en niet het verlaagde tarief van toepassing wordt. Als het verlaagde tarief voor uw publicaties gaat gelden, dan vraagt de verandering om een aantal acties vóór 1 januari. Denk aan aanpassingen van administratieve systemen en de prijsstelling van producten. Daarnaast dient rekening gehouden te worden met de timing van de facturering en de betaling rond de jaarwisseling. Aangezien een overgangsregeling vooralsnog ontbreekt, kan dit het verschil maken tussen toepasselijkheid van het reguliere of verlaagde tarief. Denk bijvoorbeeld ook aan abonnementen die over de jaargrens heen worden aangeboden. Na dit seminar weet u wat u moet doen.

De GAU en de Mediafederatie subsidiëren deelname van GAU-leden volledig, meldt u dus snel aan via het inschrijfformulier.

Het programma en verdere informatie kunt u vinden op de pagina van de Mediafederatie Academy.